Email us to get an instant 20% discount on highly effective K-12 Math & English kwizNET Programs!

#### Online Quiz (WorksheetABCD)

Questions Per Quiz = 2 4 6 8 10

### Grade 2 - Mathematics3.6 Counting Coins

 Counting Coins Facts: 1 penny = 1 cent 1 nickel = 5 cents 1 dime = 10 cents 1 quarter = 25 cents 1 dollar = 100 cents Look at the question. q represents quarter = 25 cents, d represents dime = 10, n represents nickel = 5, p represents penny = 1 Calculate the amount for quarters, dimes, nickles and dimes Add the sum Example: q q q p p p n n In the above there are 3 quarters, 3 pennies, 2 nickels 3 quarters = 25+25+25 = 75 cents 2 pennies = 2 cents 2 nickels = 5+5 = 10 cents Hence on adding we get 75+2+10 = 87 cents Answer: 87 Directions: Answer the following questions. Also write at least 20 examples of your own.
 Q 1: Count the following coins (q=quarter; d=dime; n=nickel; p=penny): q q d n n n p86 cents76 cents96 cents Q 2: Count the following coins (q=quarter; d=dime; n=nickel; p=penny): q q q p p p p p75 cents70 cents80 cents Q 3: Count the following coins (q=quarter; d=dime; n=nickel; p=penny): q d n n n50 cents55 cents45 cents Q 4: Count the following coins (q=quarter; d=dime; n=nickel; p=penny): q q d d p p82 cents72 cents67 cents Question 5: This question is available to subscribers only! Question 6: This question is available to subscribers only!

#### Subscription to kwizNET Learning System offers the following benefits:

• Instant scoring of online quizzes
• Progress tracking and award certificates to keep your student motivated
• Unlimited practice with auto-generated 'WIZ MATH' quizzes
• Choice of Math, English, Science, & Social Studies Curriculums
• Excellent value for K-12 and ACT, SAT, & TOEFL Test Preparation
• Get discount offers by sending an email to discounts@kwiznet.com

 Quiz Timer